Het is belangrijk om je eigen authentieke leiderschapsstijl te ontwikkelen en het is niet nodig om manlijke gedrag te kopiëren

Louise Verheij van Wijk

Vice President Global Marketing, Sales and Clinical Research MRI bij Philips Healthcare

“Persoonlijk merk ik dat je een andere sfeer krijgt als er meer vrouwen in de board zitten. Dat verschil begint niet bij een of twee vrouwen. Bij drie of meer merk je een positief effect.

Vrouwen moeten namelijk echt wel ergens doorheen breken. Ze moeten bewijzen dat ze het kunnen. Vrouwen zijn over het algemeen wat bescheidener en eerlijker. Mannen bluffen zich sneller ergens doorheen. Vrouwelijke eigenschappen zijn van belang voor het goed functioneren van een organisatie.

Het is belangrijk dat vrouwen in zichzelf geloven dat ze uitgaan van hun eigen kracht. En daarin kunnen we elkaar helpen.

Bij Philips hebben we bijvoorbeeld een leadership programma voor vrouwen. Dit gaf me inzicht dat je als vrouw vaak tegen dezelfde dingen aanloopt binnen het bedrijf en je elkaar als vrouw kan coachen en steunen. Het is belangrijk om je eigen authentieke leiderschapsstijl te ontwikkelen en het is niet nodig om manlijke gedrag te kopiëren.

Daarmee krijg je ook meer acceptatie voor diversiteit. En zoals uit zoveel onderzoeken blijkt: een meer divers team leidt tot meer (zakelijk) succes.”