Het is belangrijk dat er meer vrouwen in de top van organisaties terecht komen

Elisa de Groot

Medeoprichter / directeur van In Touch women resource management BV en auteur van diverse management boeken

“Het is belangrijk dat er meer vrouwen in de top van organisaties terecht komen. Daar wordt iedereen gelukkiger van, vrouwen en mannen. Op dit moment zijn de masculiene spelregels nog dominant. Om als vrouw carrière te kunnen maken moet je die spelregels leren (her)kennen en vooral ook het spel kunnen spelen.

Een van de manieren van beïnvloeden is het inzetten van ego-macht en daar zijn mannen over het algemeen wat beter in. Overigens is er niets mis met ego-macht: presteren, profileren, beetje bluffen, risico nemen, complimenten ontvangen, het podium pakken, zichtbaar zijn.

Belangrijk is dat daarnaast meer feminiene kwaliteiten in de top van een organisatie worden ontwikkeld en er andere vormen van macht worden ingezet: hulp vragen, bondgenootschappen aangaan, reflectie en zelfkennis, dienend leiderschap. Als er meer evenwicht is, is dat gewoon prettiger voor iedereen en vindt er een betere besluitvorming plaats. Uiteindelijk levert dat onder de streep, bedrijfseconomisch dus, gewoon meer op.”