“Wonder Woman”

Wonder Woman
Werkt aan de veiligheid van Nederland

Deze geweldige vrouw, laten we haar Wonder Woman noemen, werkt dagelijks met haar medewerkers aan de veiligheid van Nederland. Om die reden kan zij niet met naam en beeld bekend gemaakt worden.

”Mensen in Nederland zijn zich meestal niet bewust van wat er gedaan wordt om de veiligheid van onze democratie te waarborgen en daarmee onze vrijheid. Veiligheid houdt natuurlijk niet op bij onze landsgrenzen, daarom werk ik ook internationaal; zowel inhoudelijk aan projecten maar ook bezoek ik congressen en geef ik lezingen op internationale bijeenkomsten.”

 

De waarde van veiligheid en vrijheid
In Nederland beseffen we ons vaak niet wat de waarde van onze democratie en vrijheid is. Hoe fantastisch is het dat wij op veel gebieden keuzes kunnen maken en dat we de regie over ons eigen leven kunnen nemen. Daarom moeten wij de democratische rechtsstaat koesteren. Zeker in vergelijking met sommige andere landen waar de veiligheid een ‘schijnveiligheid’ is.
Mijn ultieme droom op macroniveau is natuurlijk dat er geen oorlog of onderdrukking is in de wereld, maar is dat haalbaar? Daarin ben ik ook wel realistisch. Maar als ik echt iets zou willen bereiken dan is het dat in eerste instantie alle kinderen in vrijheid zouden kunnen leven en dat alle vormen van misbruik van en geweld tegen kinderen stopt!

NIETS DOEN IS GEEN OPTIE!
Bij onveiligheid en misbruik van kinderen denken we vaak aan het buitenland. Maar het gebeurt ook echt bij je om de hoek, of wellicht naast jouw voordeur. Wees alert, als je iets vermoedt, adresseer het en neem contact op met organisaties die daarbij kunnen helpen of meld het bij de politie.
Het is schrijnend om te constateren dat sommige mensen weten wat er aan de hand is, soms ook letterlijk weten waar en door wie, maar toch de andere kant op kijken. Dat kan letterlijk dodelijk zijn voor het kind.

Kleding uit Nederland of buitenland?
Wat mij betreft mag het vakmanschap in Nederland meer aandacht krijgen en mag de bedrijvigheid ook terug naar Nederland. Op dit moment is er een schreeuwend tekort aan vakmensen. De afgelopen jaren zijn er teveel bedrijven vertrokken naar het buitenland. Dit heeft gevolgen op zowel economisch- als milieuvlak. Wij hebben de aarde in bruikleen en moeten daar zorgzaam mee omgaan. Juist voor ons nageslacht. Meer ‘maakindustrie’ in Nederland, zou met name goed zijn voor het midden- en kleinbedrijf.
En als je in Nederland spotgoedkope kleding koopt, dan moet je jezelf toch echt afvragen waar het vandaan komt en onder welke omstandigheden die kleding gemaakt is. Dat doe ik althans wel. Stel vragen aan de verkoper en neem geen genoegen met vage uitleg. Mijn indruk is dat daarin de bewustwording kantelt. Mensen zijn steeds alerter op dit soort praktijken.

Niet pleasen
De emancipatie is duidelijk nog niet voltooid. Ook niet in de branche waarin ik werkzaam ben. Ik denk dat vrouwen daar ook zelf verantwoordelijkheid voor zijn. Ja, het is hard werken op weg naar de top en het vergt keuzes maken. Met parttime werken kom je er niet. Het is zeker ook risico’s nemen en in het diepe springen. En als iets een keer niet lukt, dan is dat ook helder. Dan heb je in ieder geval een keuze gemaakt.
De grootste zekerheid die wij hebben, is onzekerheid. Dat zal blijven. Het glazen plafond is zeker te doorbreken, maar daarvoor is ambitie nodig. Ik blijf erbij dat de beste moet worden gekozen, of dat nu een man of een vrouw is. Vrouwen worden in topposities nog wel eens ‘een bitch’ genoemd. Dat vind ik juist een geuzennaam.

Overigens hoef je je als ambitieuze vrouw niet als een man te gedragen. Blijf wie je bent. Gebruik ook zeker je vrouwelijke intuïtie. Spreek uit wat je denkt met gevoel voor timing. Probeer niet alleen maar te pleasen; leef je eigen leven en niet andermans leven.”

Gebruik kleding als een kameleon
“Ik heb moeite om de juiste pasvorm in confectie te vinden en daarom is het heerlijk om kleding op maat te laten maken. De kwaliteit is goed en ik kan de herkomst checken. Bovendien krijg ik altijd complimenten en mensen zijn nieuwsgierig waar het gemaakt is. Het is wel een kostenpost maar het verdient zich terug. Kijk maar naar de kwaliteit van de kleding en het comfort. Dat is ook duurzaamheid.
Dagelijks bepaal ik welke kleding ik draag. Voor mijn werk is het afhankelijk van mijn afspraken, het doel van het gesprek, wat ik wil bereiken en hoe ga ik beïnvloeden? Het is het belangrijk dat je goed gekleed gaat en op die manier respect toont voor je gesprekspartner, ook internationaal. Door kleding goed te gebruiken kun je een kameleon zijn. Soms wil ik privé of voor m’n werk juist niet uit de toon vallen, dan wil ik opgaan in die grijze massa. Een andere keer wil ik wel opvallen en kies ik ‘sprekende’ kleuren. In ieder geval mag het voor mij geen doorsnee zijn. Mode is trendgevoelig en daar houd ik op hoofdlijnen wel rekening mee. Maar op maat gemaakte kleding moet wat mij betreft juist niet te modegevoelig zijn.“

Afspraak maken? U bent van harte welkom!