“Het effect van goede kleding is dat ik me comfortabel en zelfverzekerd voel gedurende de dag”

Marielle van Roosmalen
Executive Searcher

Mariëlle van Roosmalen is onlangs Partner bij Odgers Berndtson geworden, een internationaal executive search bureau dat in Nederland gevestigd is op de Zuidas. Mariëlle richt zich met name op industriële ondernemingen.

Ik vind het belangrijk om plezier te hebben in de dingen die ik doe en zo op deze manier een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van anderen. Dat merk in ook tijdens gesprekken met kandidaten. Door de juiste vragen te stellen kom ik erachter of iemand bezig is met de BV-IK of dat iemand zich belangeloos kan inzetten voor anderen. Dat is wat een leider zou moeten zijn. Zelfs bij topposities is dit wat mij betreft de gewenste vorm van leidinggeven.

Bij vrouwen is dat welllicht aangeboren gedrag. Maar het lastige is dat je jezelf gaandeweg veel hebt aangeleerd om aan de top te komen. En wat blijft er dan nog over van je authentieke zelf? Alleen maar aandeelhouders pleasen is niet het verdienmodel voor de lange termijn en het is ook niet in het belang van je eigen ontwikkeling en die van je team.

Het is tevens heel belangrijk om te kijken of een kandidaat echt past bij de cultuur van een onderneming en gelooft in de uitgezette strategie. In sommige gevallen voert het verkrijgen van een individuele status de boventoon bij kandidaten en dat kan ik niet bepaald waarderen. Alhoewel ik een enorme analyticus ben en zeer gefocust op het doel, laat ik in mijn zoektocht – om kandidaten en bedrijven te matchen – veel ruimte voor het werken aan de relatie tussen opdrachtgever en kandidaat.

Talent naar de Top
Diversiteit is voor mij niet alleen gender. Meer vrouwen aan de top is belangrijk, mits de kwaliteit gewaarborgd blijft. In de basis dient het talent er te zijn en dienen vrouwen voldoende leiderschapskwaliteiten in huis te hebben.

Ik merk wel dat veel vrouwen de kans niet krijgen, ondanks dat ze de juiste opleiding en potentie hebben. Daarom zet ik me extra in om een kans, voor specifiek deze vrouwen, te helpen creëren.

In dat verband hoorde ik Khadija Arib iets passends zeggen tijdens een bijeenkomst van Talent naar de Top: “Eerst was ik een excuustruus die voorzitter mocht worden van de tweede kamer. Maar waar ik voldoening van kreeg, was toen ik met meerderheid van stemmen voor een 2e termijn in de kamer werd verkozen. Nu hebben ze me ècht om m’n talent gekozen. Daar was ik trots op.” Ik vond het moedig van haar om dat zo te formuleren.

Naast gender diversiteit spreek ik veel organisaties over kennis- en opleidingsdiversiteit. Dit wil zeggen dat organisaties in een technisch specialistische omgeving, specifiek kiezen voor kandidaten zonder technische achtergrond om het team op alle facetten te completeren. Dus breder leren kijken en denken.

Wat zijn do’s en don’ts voor ambitieuze vrouwen?

  • Verloochen jezelf niet
  • Zorg ervoor dat je altijd inhoudelijk sterk bent en echt weet waar je over spreekt
  • Ben geen bitch indien je een moeilijke discussie voert of lastig besluit moet nemen. Door  met charme en respect op je strepen te staan, bereik je veel meer.
  • Accepteer waar je vandaan komt, wie je bent en wat je wel en wat je niet kunt. Kortom:  pretendeer niet iemand anders te zijn.

Reizen en andere culturen
Ik heb de (carrière)wens om ooit nog eens in het buitenland te wonen en werken. Daarnaast is het mijn droom om voor mijn 65ste levensjaar 100 landen in de wereld bereisd te hebben.

Waarom? Ik wil graag zoveel mogelijk culturen ontdekken. Hetgeen ik tot nu toe gezien en ontdekt heb (63 landen), maakt dat ik veel toleranter ben geworden ten opzicht van diverse type mensen en mensen ben gaan zien zoals ze zijn. Ons Westers vooroordeel is vaak heel sterk.

Van reizen heb ik veel geleerd. Door mensen uit verschillende culturen mee te maken, kan ik veel meer rust en begrip opbrengen in het aansturen van een team. Ook kan ik me oprecht interesseren in de ander en begrip hebben voor een andere cultuur. Daarom is reizen zo’n verrijking, om iets anders op een andere manier te zien.

Wat ik lastig vind in het vak van Executive Search is dat we snel oordelen over mensen. Je wilt niet in de valkuil stappen van vooroordelen en derhalve besteed ik veel aandacht om de persoon achter de persoon te leren kennen tijdens mijn interviews.

Het valt mij op dat opiniemakers of beslissers zo snel tot een beslissing komen, zo stellig kunnen zijn. Dat kan een rem op innovatief denken zijn. Het is natuurlijk een dunne lijn. Je kunt niet blijven wikken en wegen, want er moeten ook beslissingen genomen worden. Maar soms lijkt het wel of we een opinieland zijn geworden waar geen ruimte meer is voor overpeinzing of reflectie. Kennelijk moet je altijd maar snel een mening vormen. Daar ben ik niet zo van.

Kleding
Het dragen van de juiste kleding doet er zeker toe. Voor zakelijke doelen helpt het beslist. Voor privé wellicht wat minder. Maar aan de ander andere kant, als ik mijn zakelijk doelen niet bereik, dan kan ik mijn privédoelen weer niet bereiken.

Het effect van goede kleding is dat ik me comfortabel en zelfverzekerd voel gedurende de dag. Als dit goed zit, kan ik mij concentreren op mijn werk en mijn boodschap.

Begrippen als kwaliteit en duurzaamheid zijn voor mij in de afgelopen jaren een stuk veran- derd. Het is ook learning by doing. Tegenwoordig doe ik bewuster een aankoop dan voorheen. Ook realiseer ik me dat een echt goede aankoop veel langer meegaat en dus duurzamer is. Dan mag het wat meer kosten maar als je dat weer omrekent, dan blijkt dat je er wel meer plezier van hebt.”

 

 

Afspraak maken? U bent van harte welkom!