“Ondernemingen zouden veel bewuster met diversiteit moeten omgaan.”

Karen Verkerk
Notaris / Vennoot bij Dirkzwager Advocaten & Notarissen

Naast haar functie als notaris Ondernemingsrecht is Karen Verkerk ook voorzitter van de Stichting Beroepsopleiding Notariaat en bestuurslid bij TELFA (Trans European Law Firm Alliance). Tevens is ze zeven jaar bestuurder bij Dirkzwager, advocaten & notarissen N.V. geweest, waarvan 6 jaar bestuursvoorzitter. Zij heeft daarmee behoorlijk wat bestuurservaring opgedaan en daar zou ze nog wel iets mee willen doen.

Notaris en Bestuurder
“Ik ben geen klassieke notaris die meer dan 1000 aktes per jaar passeert, maar ik heb altijd een adviesrol gehad voor grote bedrijven en organisaties. Zo begeleid ik niet alleen fusies en overnames, maar ik help ook bij het inrichten van een nieuwe organisatiestructuur als gevolg van die wijziging en ik check het corporate governance beleid van de nieuwe organisatie.
Mijn rol als notaris blijft heel leuk. Daarnaast zou ik de bestuurlijke kant weer wat meer willen oppakken. Mijn grote belangstelling gaat uit naar een toezichthoudende rol bij een onderneming, maar zeker ook bij een culturele instelling. Die affiniteit heeft met mijn balletachtergrond te maken. Ik moet wel oppassen dat er geen verstrengeling is met mijn rol als adviseur en mijn eventuele rol als commissaris. Maar dat is duidelijk.

Goede kleding geeft zelfvertrouwen
Kleding doet ertoe. Je hoort er gewoon netjes en professioneel gekleed uit te zien. Kleding geeft mij zelfvertrouwen. Als ik een grote deal sluit, dan zorg ik dat ik er goed uit zie. Dan voel ik me op m’n gemak. Dan hoef ik me daar tenminste geen zorgen om te maken. Bovendien geeft het een professionele uitstraling.
Nederlandse vrouwen gaan soms nonchalant gekleed. Als je niet oppast, word je voor minder aangezien. Mannen letten daarop. Ach, iedereen let daar eigenlijk op. Net als bij sollicitaties. Je leidt veel af van de eerste indruk, of dat nu terecht is of niet.
Kleding die ik niet zomaar in winkels kan vinden, laat ik op maat maken, zoals bijvoorbeeld een mooi zakelijk pak. Ik hou van mooie spullen en heb gewoon een (kleine) confectiemaat, maar designers zijn toch vaak wel erg modegevoelig en bij zakelijke kleding is dat niet direct wenselijk. Ook krijg ik veel meer complimenten als ik op maat gemaakte kleding draag. Mensen zien dat onbewust toch, dat iets goed zit. Een pak oogt gewoon zakelijker.
Naast SheSuit zou ik wel willen pleiten voor SheShoes :), gezien mijn lastige schoenmaat 34.

Spreek je verwachting uit
Als je ambitieus bent en je wilt verder komen, geef dan niet op en spreek vooral je verwachtingen uit. Want onuitgesproken verwachtingen worden niet vervuld of ze worden door een ander ingevuld. Mannen kunnen bijvoorbeeld zo een beeld op een vrouw projecteren en dat beeld is vaak niet zakelijk en niet juist. Dus zorg dat je daarin duidelijk bent, zeker als je carrière wilt maken.
Als je succesvol wilt zijn, ga dan geen man nabootsen, dat heeft geen zin. Geef duidelijk aan waar je voor staat, wat je wilt bereiken en ventileer dat niet alleen thuis. Spreek je uit op je werk.
En als je iets bereikt hebt, het maakt niet uit wat, thuis of op het werk, wees er dan trots op en vier het! Beloon jezelf voor je prestatie.
Zo heb ik mezelf een ring cadeau gedaan nadat ik zeven jaar in het bestuur van mijn kantoor had gezeten ,want ik dacht: “Dat heb ik toch maar even mooi gedaan!”

Diversiteit
Ik zou een pleidooi willen houden voor diversiteit. We hebben in dat kader nog een wereld te winnen. Zeker in Nederland. Zo las ik in de krant, naar aanleiding voor de keuze van Theresa May als premier van het Verenigd Koninkrijk, dat het ook in Nederland de hoogste tijd wordt voor een vrouwelijke premier. Mee eens, dat had gewoon Neelie Kroes moeten zijn. Vervolgens wordt er dan een denigrerende opmerking geplaatst dat dat niet kan omdat vrouwen in Nederland parttime “baantjes” hebben, want vrouwen in Nederland combineren een baan met de zorg voor kinderen en het huishouden. Maar luister, dat is fantastisch dat vrouwen zoveel kunnen combineren. Dat moet gewaardeerd worden.
Vrouwen in het buitenland werken volgens een ander concept. Alle zorg en hulp wordt uitbesteed. Dat is prima, maar doe het werken van vrouwen in Nederland niet af als “parttime baantje”.
Gelukkig zien we in raden van bestuur wel steeds meer vrouwelijk CFO’s in beeld, maar tot op heden blijven de meeste CEO’s mannen. Tsja, mensen kiezen toch eerder voor iemand die op ze lijkt. Daar moet ik zelf ook voor oppassen. Ik ben zelf ook geneigd om vrouwen aan te nemen.
Ondernemingen zouden veel bewuster met diversiteit moeten omgaan. Want onbewust zit het in onze DNA.” Zie dit stuitende filmpje “Men who dislike female leaders”:

 

Afspraak maken? U bent van harte welkom!