“Het is belangrijk dat er meer vrouwen in de top van organisaties terecht komen”

Elisa de Groot
Medeoprichter / directeur van In Touch women resource management BV en auteur van diverse management boeken

“Het is belangrijk dat er meer vrouwen in de top van organisaties terecht komen. Daar wordt iedereen gelukkiger van, vrouwen en mannen. Op dit moment zijn de masculiene spelregels nog dominant. Om als vrouw carrière te kunnen maken moet je die spelregels leren (her)kennen en vooral ook het spel kunnen spelen.

Een van de manieren van beïnvloeden is het inzetten van ego-macht en daar zijn mannen over het algemeen wat beter in. Overigens is er niets mis met ego-macht: presteren, profileren, beetje bluffen, risico nemen, complimenten ontvangen, het podium pakken, zichtbaar zijn.

Belangrijk is dat daarnaast meer feminiene kwaliteiten in de top van een organisatie worden ontwikkeld en er andere vormen van macht worden ingezet: hulp vragen, bondgenootschappen aangaan, reflectie en zelfkennis, dienend leiderschap. Als er meer evenwicht is, is dat gewoon prettiger voor iedereen en vindt er een betere besluitvorming plaats. Uiteindelijk levert dat onder de streep, bedrijfseconomisch dus, gewoon meer op.”

In Touch women resource management is een bureau dat al bijna twee decennia lang vrouwelijk talent begeleidt, ontwikkelt, inspireert en bemiddelt voor ondersteunende en leidinggevende posities: http://www.intouchwrm.nl/

Meer vrouwen op invloedrijke posities

Het belang van de juiste kleding
“Mijn belangrijkste doel is dat er meer vrouwen op invloedrijke posities komen bij organisaties, het bedrijfsleven en de overheid.
De juiste kleding is daarbij belangrijk, voor onszelf en voor de mensen die wij coachen, trainen en begeleiden. Toen wij in 1997 begonnen met In Touch WRM, was gender diversiteit geen issue in de boardroom. Omdat wij ons volledig op vrouwen richten, dachten opdrachtgevers aanvankelijk met stereotype feministen te maken te hebben die in tuinbroek zouden verschijnen. Wij hebben er van meet af aan voor gekozen om ons zakelijk te kleden. Want diversiteit is een business issue. Wij maken ons hard voor de carrière van vrouwen. Dat onderstreep je door je op een zakelijke manier te kleden. De presentatie dient zakelijk te zijn en aan te sluiten bij de wereld waarin je werkt. Bij binnenkomst merkten we regelmatig dat er opgelucht adem werd gehaald: “Gelukkig geen tuinbroek en sandalen.”

Voor ambitieuze vrouwen is het belangrijk om te realiseren dat mensen een potential in jou zien. Als je dan een spijkerbroek en slobbertrui draagt, wordt dat niet geassocieerd met leiderschap. Je maakt het mensen in je omgeving een stuk gemakkelijker door jezelf goed te kleden zodat ze je herkennen. Blijf daarbij vooral jezelf. Met kleur en stijl kun je een verschil maken. Als er officiële foto’s worden gemaakt, val jij in ieder geval op tussen de grijze pakken. Dan word je gezien en je maakt meteen een statement van “ik mag er zijn”. Kijk maar naar de bordesfoto van het kabinet. Vrouwen in kleurrijke kleding pik je er onmiddellijk uit. De rest kijk je niet naar.

Meer evenwicht, iedereen gelukkiger
Het is belangrijk dat er meer vrouwen in de top van organisaties terecht komen. Daar wordt iedereen gelukkiger van, vrouwen en mannen. Op dit moment zijn de masculiene spelregels nog dominant. Om als vrouw carrière te kunnen maken moet je die spelregels leren (her)kennen en vooral ook het spel kunnen spelen.
Een van de manieren van beïnvloeden is het inzetten van ego-macht en daar zijn mannen over het algemeen wat beter in. Overigens is er niets mis met ego-macht: presteren, profileren, beetje bluffen, risico nemen, complimenten ontvangen, het podium pakken, zichtbaar zijn.

Belangrijk is dat daarnaast meer feminiene kwaliteiten in de top van een organisatie worden ontwikkeld en er andere vormen van macht worden ingezet: hulp vragen, bondgenootschappen aangaan, reflectie en zelfkennis, dienend leiderschap. Als er meer evenwicht is, is dat gewoon prettiger voor iedereen en vindt er een betere besluitvorming plaats. Uiteindelijk levert dat onder de streep, bedrijfseconomisch dus, gewoon meer op.

Het spel spelen
Om meer evenwicht in de top te bereiken zijn er twee belangrijke voorwaarden nodig: Vrouwen dienen de ongeschreven regels van het spel te (leren) spelen en tegelijkertijd dient de organisatie deze ongeschreven regels ter discussie te stellen. Hoe zou de organisatie eruit zien als zij meer feminiene kwaliteiten zouden inbrengen in bestuur of directie. Overigens doen we deze begeleiding samen met mannen.
Verandering van de mind-set in de top van een organisatie is daarbij een randvoorwaarde om te kunnen slagen. Dat blijft een uitdaging omdat mannen het zo gewend zijn om het op hun manier te doen. En zolang je dat als directieteam niet in de gaten hebt, verandert er weinig. Wij helpen graag die awareness te creëren. Voor mannen, die meer zicht willen krijgen op de verschillen tussen mannen en vrouwen op het werk, is speciaal het meest recente boek geschreven “Vrouwen bluffen niet, en 14 andere onmisbare inzichten voor mannen”.

Mijn belangrijkste tip voor ambitieuze vrouwen:
Zorg dat je zicht krijgt hoe het spel in elkaar zit zodat je er met afstand naar kunt kijken, want als je er met meer afstand naar kunt kijken, kun je er ook vaak de humor van inzien en kun je het spel beter spelen. Voor vrouwen is werken “serious business”, mannen zien werken en het bereiken van de top meer als een spel.

Management Boeken
http://www.intouchwrm.nl/inspiraties/boeken/
1. Stratego voor vrouwen
2. Stratego for women
3. Strategisch onderhandelen voor vrouwen
4. Sterke mannen, slimme vrouwen,
5. Vrouwen bluffen niet

Afspraak maken? U bent van harte welkom!