The Businesswoman

Every career woman deserves a peak appearance!
Bespoke tailoring empowers career women

A relatively small group of ambitious women are in the top echelons of the business world. These women are aware of how important it is that garments are a projection of the self. What does the choice of garments and Tailor Made mean to them?

Marijke Hoogwoud

Mede-eigenaar van Hoogwoud & Van Haga administratie en belastingadvies. Bestuurslid van de NOAB, Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingkantoren

“Vrouwen willen altijd alles 100% goed doen. Dat is heel vermoeiend, dat gaat niet. Wellicht is dat de reden dat veel vrouwen vlak voor de top stoppen.
Mannen kunnen zich 100% focussen op hun werk. Ze laten zich niet afleiden. Mannen checken echt niet of de kinderen hun broodtrommel mee naar school hebben. Daar zijn ze niet mee bezig.
Bij vrouwen is de aandacht altijd versnipperd over verschillende zaken. En misschien is dat juist ook wel mooi, dat vrouwen de aandacht kunnen verdelen.
Om wel iets te veranderen zijn er drie groepen die elkaar tegemoet zouden moeten komen: mannen, vrouwen en de maatschappij of organisatie er omheen.”

Read more..
Bianca Verdegaal

Event coördinator bij werkgeversvereniging AWVN

“Ik ben van mening dat het belangrijk is dat er meer diversiteit in de top van een organisatie komt. Dat geeft een interessante wisselwerking. Verschillende mensen brengen verschillende waarden en normen bij elkaar. Het is belangrijk dat we openstaan voor andersdenkenden.
Maar ja, hoe krijgen we meer vrouwen in de top? Op zo’n congres denk ik ook wel eens “waar zijn de vrouwen?” Ik zie ze wel, maar ze zijn duidelijk nog in de minderheid. Misschien heeft het te maken met het feit dat vrouwen vaak te bescheiden zijn. Wat helpt is hardop tegen jezelf te zeggen: “Ik ben goed”. En tegen mijn team zeg ik regelmatig: “Blijf glimlachen, wat er ook gebeurt. Je krijgt namelijk altijd een glimlach terug en daar wordt iedereen blij van”.”

Read more..
Maria van der Heijden

Directeur-bestuurder van MVO Nederland. Lid van de Raad van Commissarissen van CONO Kaasmaker en de Rabobank.

“Om je doel te bereiken speelt kledingkeuze zeker een rol. Dat doe je vooral voor jezelf, je goed voelen en kleding dragen die versterkt wie je bent. Voor mij betekent dat kiezen voor kleur. Ik hou ervan om kleuren te dragen. Imago is toch een eerste indruk van je innerlijk, wie je bent, dat versterkt wordt door je performance. Authenticiteit vind ik daarin belangrijk. Blijf bij jezelf. Er zijn mensen die alleen of veel zwart dragen en dat komt niet altijd goed over. De inhoud van het verhaal strookt dan niet met de verpakking en dat leidt af.

Ik ben ervan overtuigd dat er langzamerhand verandering komt en dat er meer vrouwen aan de top komen. Maar het gaat wel erg langzaam. Vrouwen zouden zelf ook wat meer mogen opstaan.”

Read more..
Sandra Konings

Partner BDO Advisory - Cyber Security

Sandra heeft meer dan zestien jaar internationale ervaring als Chief Security Officer waarvan acht jaar in de financiële wereld en acht jaar bij ASML. Nu is zij leading partner van de Cybersecurity praktijk bij BDO. Daarnaast is ze medeoprichter en voorzitter van de Eindhoven Cyber Security Group en heeft ze de rol van voorzitter vervuld van het ISAC (Information Sharing and Analysis Centre) voor Nederlandse multinationals. Naar Amerikaans voorbeeld wordt daar gebouwd aan een kennisnetwerk op het gebied van integrale veiligheid, beveiliging, vitale infrastructuur en maatschappelijke veiligheid.

“Regelmatig spreek ik op (internationale) vakcongressen en zodra ik mijn confectiekleding verruil voor een SheSuit maatpak, word ik steevast benaderd door deelnemers aan het congres met de mededeling “I love your suit!”.

Mijn pakken van SheSuit stralen daadkracht, kwaliteit en vakbekwaamheid uit. Precies wat ik wil. De dagen dat ik op moet treden draag ik dan ook altijd een combinatie van SheSuit. Het geeft me kracht en helpt om kennis en kwaliteit uit te stralen.”

Read more..
Monic Bührs

Medeoprichter / directeur van In Touch women resource management BV en auteur van diverse management boeken

“Het is goed om te weten dat de hersenen altijd gelijk willen hebben. Als je iemand met een vale spijkerbroek en gympen ziet, dan denk je: “Dat zal wel niets zijn”. Vervolgens gaan je hersenen op zoek of dat klopt. Zegt die persoon dan ook iets wat niet zo ‘slim’ is, dan denk je: “Zie je wel, het is inderdaad niets”.

Maar draag je als vrouw een goed pak dan registreren de hersenen: “Zo dat is een pittige dame, daar heb ik rekening mee te houden”. De hersenen gaan weer op zoek of dit plaatje klopt. Verspreekt deze dame zich vervolgens, dan denken de hersenen nog steeds dat deze dame goed is. Zij kan zich een verspreking permitteren. Ze komt ermee weg.”

Read more..
Elisa de Groot

Medeoprichter / directeur van In Touch women resource management BV en auteur van diverse management boeken

“Het is belangrijk dat er meer vrouwen in de top van organisaties terecht komen. Daar wordt iedereen gelukkiger van, vrouwen en mannen. Op dit moment zijn de masculiene spelregels nog dominant. Om als vrouw carrière te kunnen maken moet je die spelregels leren (her)kennen en vooral ook het spel kunnen spelen.

Een van de manieren van beïnvloeden is het inzetten van ego-macht en daar zijn mannen over het algemeen wat beter in. Overigens is er niets mis met ego-macht: presteren, profileren, beetje bluffen, risico nemen, complimenten ontvangen, het podium pakken, zichtbaar zijn.

Belangrijk is dat daarnaast meer feminiene kwaliteiten in de top van een organisatie worden ontwikkeld en er andere vormen van macht worden ingezet: hulp vragen, bondgenootschappen aangaan, reflectie en zelfkennis, dienend leiderschap. Als er meer evenwicht is, is dat gewoon prettiger voor iedereen en vindt er een betere besluitvorming plaats. Uiteindelijk levert dat onder de streep, bedrijfseconomisch dus, gewoon meer op.”

Read more..
Mirella Visser

Ondernemer, auteur, commissaris

Mirella Visser is veel dingen tegelijk. Ze is oprichter van het Centre for Inclusive Leadership, waarin ze organisaties adviseert over nieuwe vormen van leiderschap, en schrijver van onder andere het boek ‘De zijderoute naar de top’. Maar ook adviseert ze de Europese Commissie over vrouwen in besluitvormende functies en is ze benoemd in de Commissie Europese Integratie van de Adviesraad Internationale Vraagstukken. Daarnaast heeft ze een aantal toezichthoudende en bestuursfuncties. 

“Op dit moment is er helaas veel te weinig vrouwelijk leiderschap in de wereld. En daarmee doen we onszelf te kort. Want 50% van de “werkkracht” maar vooral ook de “denkkracht” wordt niet volledig benut om onze wereld gestalte te geven. En dat is zonde. Het is belangrijk dat daarin een balans komt zodat er kwalitatief betere beslissingen worden genomen. Of het nu gaat over beslissingen in de politiek, op landelijk, Europees of wereldniveau, of om beslissingen bij bedrijven en organisaties.”

Read more..
Marieke van Zanten

KNO arts bij het Langeland Ziekenhuis in Den Haag - Secretaris Landelijke Vereniging van KNO Heelkunde en Heelkunde van het Hoofdhalsgebied

“Kleding is mijn hobby. Ik kan geïnspireerd raken door wat mensen dragen. Of dat nu het straatbeeld is, iets wat ik in tijdschriften lees of op TV zie. Ik denk niet dat kleding belangrijk is om mijn doel te bereiken, maar ik kan er gewoon heel gelukkig van worden. Het draagt bij aan een stukje identiteit, het geeft mij een bepaalde kleur.”

Read more..
Karen Verkerk

Notaris / Vennoot bij Dirkzwager Advocaten & Notarissen

“Ik zou een pleidooi willen houden voor diversiteit. We hebben in dat kader nog een wereld te winnen. Zeker in Nederland. Zo las ik in de krant, naar aanleiding voor de keuze van Theresa May als premier van het Verenigd Koninkrijk, dat het ook in Nederland de hoogste tijd wordt voor een vrouwelijke premier. Mee eens, dat had gewoon Neelie Kroes moeten zijn. Vervolgens wordt er dan een denigrerende opmerking geplaatst dat dat niet kan omdat vrouwen in Nederland parttime “baantjes” hebben, want vrouwen in Nederland combineren een baan met de zorg voor kinderen en het huishouden. Maar luister, dat is fantastisch dat vrouwen zoveel kunnen combineren. Dat moet gewaardeerd worden…

Ondernemingen zouden veel bewuster met diversiteit moeten omgaan. Want onbewust zit het in onze DNA.”

Zie dit stuitende filmpje “Men who dislike female leaders”

Read more..
Wendy Addison

Founder and owner of SpeakOut SpeakUp

Wendy Addison is the Founder and owner of SpeakOut SpeakUp, an organisation that shapes, builds and trains for cultures of courageous conversations that transform businesses, markets and society. Her experience and research is broad, covering organisational and behavioural change, corporate compliance procedures and policies and regulatory legislation. Additionally, Wendy is a lecturer at Surrey University and Warwick Business School in the United Kingdom.

“It is my goal to empower and train individuals to be able to engage in courageous conversations, to feel the emotions of fear and anxiety but to be able to act in spite of those feelings. Most of us are rightly appalled by domestic violence, child abuse, discrimination and unethical practices in business but feel disempowered to act. One of the key elements to interrupt and change these malpractices is the ability to engage in courageous conversations.”

Read more..
Frederike Siemens

Gynaecoloog bij het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft

“Ik houd wel van een geintje. Zo heb ik voor de Menstruatiepoli knalrode klompen aangeschaft. Daar krijg ik altijd leuke opmerkingen over.”

“Ik loop als arts in het ziekenhuis dagelijks in een wit pak.  De regels van het ziekenhuis zijn dat je, om hygiënische redenen, iedere dag een schoon pak aantrekt,  geen lange mouwen draagt en geen sieraden om hebt. Zo’n wit pak is niet zo charmant, al hoewel we nu wel getailleerde jassen voor vrouwen hebben. In mijn witte pak voel ik me wel anders; meer bewust van mijn professionaliteit en de voorbeeldrol die ik vervul.”

Read more..
Annelies van Susante

Strategisch Communicatieadviseur bij woningcorporatie Ymere

Annelies is een gepassioneerde vrouw met een opvallende carrière. Sinds kort is ze strategisch communicatieadviseur bij woningcorporatie Ymere. Daarvoor  was ze meer dan tien jaar werkzaam bij de Koninklijke Luchtmacht en is ze zelfs drie keer uitgezonden; twee keer naar Afghanistan, een keer naar Bosnië. Ze heeft daarvoor verschillende onderscheidingen ontvangen.

“Wat kleding betreft is het natuurlijk wel een groot verschil of je bij defensie werkt of in de burgermaatschappij. Bij de Luchtmacht draag je je uniform en hoefde ik nooit na te denken  over wat ik aan zou trekken. Nu is dat een ander verhaal en vind ik het heerlijk om met kleding te laten zien wie ik ben. Ik ben daarin vrij uitgesproken.”

Read more..
Ilse van Ravenstein

Algemeen Directeur Involve

“Mijn advies is: ‘Kleed je naar hoe je je voelt en wie je bent. Doe je dat niet, dan kom je ook niet écht over.’”

Ilse is Algemeen Directeur Involve, actief aandeelhouder bij Evolve en initiator en consultant bij Revolve www.involve.eu.

“Met deze bedrijven wil ik er aan bijdragen dat mensen op hun werk (nog meer) tot hun recht komen en beter in hun vel zitten. Dat is goed voor iedereen persoonlijk en voor de resultaten van de organisaties waar ze werken.

Wanneer ik bij klanten kom, trek ik kleding aan die bij mijn persoonlijkheid past. Tegelijkertijd hou ik rekening met de cultuur en bijvoorbeeld de huisstijl van de klant.”

Read more..
Rose Verdurmen

Director Continuous Improvement - Customer Experience - at TNT Express

TNT Express is one of the largest express transporters in the world. I am responsible worldwide and cross-functionally for solving structural problems for TNT’s biggest clients. This role fits my character well. I like to add value by making processes better and better, making clients happy.

I also find it important to mean something for the world. Between 2009 and 2011 I directed the partnership between the World Food Programme of the United Nations and TNT.

Read more..
Meiny Prins

General Director Priva

Meiny is general director of Priva, a company that develops a climate system for a sustainable energy management for living and working environment. In addition, Meiny is Businesswoman of the year 2009. She gives many lectures and is a sparring partner of government leaders in the field of sustainability, innovation and internationalisation.

‘With Priva, in cooperation with our international partners, we want to contribute substantially to worldwide solutions for food, water and energy to create a better living and working environment.

I work 70 hours a week a and do not have the time or inclination to go shopping as well. Working gives me energy, shopping doesn’t. Besides, I am tall and with standard sizes, sleeves tend to be too short, jackets too small, not to mention trousers lengths.

To get my message across, I am on podiums regularly. Then I do not want to make a chic and distant impression, but rather accessible yet groomed.

In my international travels I take account of the vulture and habits of a country. For safety, and particularly on a podium, I always wear my “long-buttocks-jackets”, which I can wear anywhere in the world, ensuring that I’m always covered in the right places.

It is wonderful if you don’t have to worry about your clothes. Clothes that fit nice, so I can concentrate on my work and getting my message across.’

Read the entire interview, including tips from Meiny...
Astrid Huitink-Jacobs

Director, Van Lanschot Bankers

“Clothing is an important part of my daily life. My day starts with determining what to wear. I look into my agenda and base my outfit on my conversation partner and/or the setting I am in that day.

I look for a balance between an outfit that is representative, but also diverge from the average. I’m supposed to wear it with pleasure and the colours and wearing comfort must be right. That partly determines the first impression. It feels good to give attention to that.

The garments I had made by SheSuit, represent a specific moment in my work or career. It is usually a reward from myself for myself, because of what I have achieved or have managed to bring about. I find it very exciting ad fun to see how an exclusive suit is created from scratch.

I also get a lot of compliments for them! Sometimes I am a bit loose about clothing, but I am very careful about my SheSuit suits. Everything lasts for years and with some minor adjustments, will easily fit in with the latest fashion.”

Mariëlle Wiegmans

Associate partner at Crowe Horwath Foederer Corporate Finance

“For me, clothing expresses a part of my personality, but I do not want to spend too much time on the purchase. I think a suitable outfit creates a professional appearance. It emphasises your strengths and increases your goodwill factor.

Furthermore, clothing says a lot about yourself and is an important part of the first impression you make on others. I prefer to have some really good basic pieces in my wardrobe, rather than a wardrobe full of lesser ones.

SheSuit makes it possible to turn my own ideas into a suit or jacket. I like to have my own style and my garments to be unique. I would describe my clothing style as sporty and well-groomed, contemporary and a bit sturdy.

The whole picture must be just right for me, I want to be able to forget about it for the rest of the day. To me, the most important thing about clothing is that I retain my own style and feel comfortable and successful. SheSuit helps me with that.”

Hester Alberdingk Thijm

Director AkzoNobel Art Foundation

“Kleren maken de vrouw, meer nog dan de man. Kleding is dan ook heel belangrijk voor me. Het is een verlengde van mijn persoonlijkheid. Ik kijk naar stijl, kwaliteit en een goede pasvorm. Ik wil geen corporate identity, maar juist – in mijn geval – cultural identity.

Ik kies nooit voor middenklasse, het is start of top! Natuurlijk koop ik weleens confectiekleding, belangrijk is dat ik me hierin kan onderscheiden. Dit vormt een goede basis en dit combineer ik dan met een kleurrijk sieraad van een hedendaagse sieradenmaker.

Soms laat ik iets speciaals maken. Tailor Made staat voor persoonlijke service. Een eigen unieke outfit, gemaakt van luxe materialen en goede kwaliteit. Tailor made is one of a kind: en dat is al een kunst op zich!”

Petra van Hilst

Founder General Counsel Netherlands

“Uitstraling is belangrijk. Voor mij persoonlijk, maar vooral ook in de zakelijke setting waarin ik mij begeef als jurist en verbinder in de juridische sector. Kleding moet uitstralen wie ik ben en wat ik doe. Voor een afspraak of congres kies ik geregeld voor een passende outfit, een colbert met een pantalon of rok, maar een nette broek of rok met een mooie blouse en bijpassend vest vind ik – afhankelijk van de setting- ook al heel gekleed.

Het is belangrijk dat een kledingstuk goed past, aansluit en comfortabel zit. Wanneer kleding niet goed zit, zie je dat gegarandeerd terug in je houding en uitstraling.

Wanneer ik een presentatie geef, als moderator optreed of zakelijke gesprekken voer, wil ik me geen zorgen maken over mijn kleding of uiterlijk. Ik ben de deskundige, dát moet ik dan uitstralen. Persoonlijk advies bij het uitzoeken van de juiste zakelijke kleding vind ik essentieel en zeer belangrijk.

Het is prettig om van een deskundige advies te krijgen, zodat de kledingstukken mijn sterke kanten benadrukken. In de loop der jaren weet ik inmiddels welke merken geschikt zijn voor mij. Het concept van SheSuit spreekt me aan. Snel, efficiënt en persoonlijk advies: daar houd ik van!”

To add this image your a board, please login first.

To create a board, please login first.