De Zakenvrouw

Iedere topvrouw verdient een top verschijning!
KLEREN MAKEN DE TOPVROUW

Een relatief kleine groep ambitieuze vrouwen zit in de top van de (zaken)wereld. Deze vrouwen weten als geen ander hoe belangrijk het is dat kleding een verpersoonlijking is van jezelf. Wat betekent kledingkeuze en Tailor Made voor hen?

Christine Smals – van Dijk

Eigenaar van Smals Juridisch en Interim Management

Christine is eigenaar van Smals Juridisch en Interim Management en is op dit moment werkzaam als Projectleider Grond & Ontwikkeling bij de Gemeente Amsterdam.

Daarvoor heeft zij onder andere gewerkt als advocaat, als manager, als gerechtssecretaris  en als rechter bij verschillende rechtbanken, en als jurist gebiedsontwikkeling.

Christine werkt graag en veel en met veel plezier 

Lees verder..
Inge Knapen

Deputy General Manager en Operations Director

Inge Knapen is Deputy General Manager en Operations Director bij Close the Gap. Deze non-profit organisatie overbrugt de digitale kloof tussen het Westen en Afrikaanse landen door middel van het inzamelen van afgeschreven computers, servers, laptops, printers, tablets en telefoons,  die voor hergebruik klaar te maken, om ze vervolgens aan educatieve, medische en sociale projecten in Afrikaanse landen beschikbaar te stellen.

“Wist je dat we in Nederland alleen al 38 kg elektronisch afval per persoon per jaar produceren waarvan bijvoorbeeld in 2012 (cijfers van We-Cycle) voor een waarde van Euro 25 miljoen aan goud is verdwenen in de grijze zak? Er is dus ook in Nederland nog werk aan de winkel!” …

Lees verder..
Marielle van Roosmalen

Executive Searcher

Mariëlle van Roosmalen is onlangs Partner bij Odgers Berndtson geworden, een internationaal executive search bureau dat in Nederland gevestigd is op de Zuidas. Mariëlle richt zich met name op industriële ondernemingen.

Ik vind het belangrijk om plezier te hebben in de dingen die ik doe en zo op deze manier een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van anderen. Dat merk in ook tijdens gesprekken met kandidaten. Door de juiste vragen te stellen kom ik erachter of iemand bezig is met de BV-IK of dat iemand zich belangeloos kan inzetten voor anderen. Dat is wat een leider  …

Lees verder..
Wonder Woman

“Wonder Woman – Werkt aan de veiligheid van Nederland”

Deze geweldige vrouw, laten we haar Wonder Woman noemen, werkt dagelijks met haar medewerkers aan de veiligheid van Nederland. Om die reden kan zij niet met naam en beeld bekend gemaakt worden.

”Mensen in Nederland zijn zich meestal niet bewust van wat er gedaan wordt om de veiligheid van onze democratie te waarborgen en daarmee onze vrijheid. Veiligheid houdt natuurlijk niet op bij onze landsgrenzen, daarom werk ik ook internationaal; zowel inhoudelijk aan projecten maar ook bezoek ik congressen en geef ik lezingen op internationale bijeenkomsten.”

Lees verder..
Marinka Lipsius

Auteur, spreker en boardroom adviseur

“Als je een gezond zelfvertrouwen hebt en een gezond ego, dan gaat het je beter af om in een glanspositie te zitten. Dan heb je een grotere value footprint. Je omgeving groeit met je mee.

Of zoals Mandela het in zijn inaugurele rede zei (geïnspireerd door Marianne Williamson):

“Wie ben ik om mezelf briljant, schitterend, geweldig te achten? Maar wie ben jij om dat niet te zijn? Als wij ons licht laten stralen, geven we onbewust andere mensen toestemming hetzelfde te doen.”

Het is een mindset om te durfen stralen.”

Lees verder..
Sacha Engels

Commissaris bij verschillende bedrijven, strategisch business adviseur en actief als (VC) investeerder

”Levensmotto’s: Never take no for an answer; en misschien nog wel belangrijker: Why walk through life if you can dance!

Mijn persoonlijke missie is om het vrouwelijk ondernemerschap krachtiger te maken. Wat dat betreft ben ik nog lang niet klaar. Daarom is mijn eigenlijke droom, dat ik niet meer nodig zou zijn. Maar ik vrees dat ik dat in mijn leven niet mee ga maken. Nou ja ik doe mijn best.”

Lees verder..
Lya Levert-Brand

Directeur medische zaken in het Langeland Ziekenhuis en oncologisch en GE chirurg

“De kreet dat er meer vrouwen aan de top moeten komen, vind ik echt onzin. De beste moet gewoon gekozen worden. Niks geen quotum. Een gemengd team is prima maar niet ten koste van de beste kandidaat.

Als mensen vinden dat er een glazen plafond is, dan hebben ze die zelf neergelegd. Het gaat om keuzes maken en die mogelijkheid heb je hier in voldoende mate. Als meer vrouwen de keuze zouden maken om fulltime te werken en de ambitie najagen om de top te bereiken, dan zouden er meer vrouwen aan de top zijn.

De keuze voor parttime werk heb ik duidelijk niet gemaakt omdat ik wilde investeren in mijn eigen keuze om wel richting de top te willen. Ik heb altijd fulltime gewerkt en mijn kinderen zijn er blij mee.”

Lees verder..
Louise Verheij van Wijk

Vice President Global Marketing, Sales and Clinical Research MRI bij Philips Healthcare

“Persoonlijk merk ik dat je een andere sfeer krijgt als er meer vrouwen in de board zitten. Dat verschil begint niet bij een of twee vrouwen.
Bij drie of meer merk je een positief effect.

Vrouwen moeten namelijk echt wel ergens doorheen breken. Ze moeten bewijzen dat ze het kunnen. Vrouwen zijn over het algemeen wat bescheidener en eerlijker. Mannen bluffen zich sneller ergens doorheen.  Vrouwelijke eigenschappen zijn van belang voor het goed functioneren van een organisatie.

Het is belangrijk dat vrouwen in zichzelf geloven dat ze uitgaan van hun eigen kracht. En daarin kunnen we elkaar helpen.

Bij Philips hebben we bijvoorbeeld een leadership programma voor vrouwen. Dit gaf me inzicht dat je als vrouw vaak tegen dezelfde dingen aanloopt binnen het bedrijf en je elkaar als vrouw kan coachen en steunen. Het is belangrijk om je eigen authentieke leiderschapsstijl te ontwikkelen en het is niet nodig om manlijke gedrag te kopiëren.

Daarmee krijg je ook meer acceptatie voor diversiteit. En zoals uit zoveel onderzoeken blijkt: een meer divers team leidt tot meer (zakelijk) succes.”

Lees verder..
Marijke Hoogwoud

Mede-eigenaar van Hoogwoud & Van Haga administratie en belastingadvies. Bestuurslid van de NOAB, Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingkantoren

“Vrouwen willen altijd alles 100% goed doen. Dat is heel vermoeiend, dat gaat niet. Wellicht is dat de reden dat veel vrouwen vlak voor de top stoppen.

Mannen kunnen zich 100% focussen op hun werk. Ze laten zich niet afleiden. Mannen checken echt niet of de kinderen hun broodtrommel mee naar school hebben. Daar zijn ze niet mee bezig.

Bij vrouwen is de aandacht altijd versnipperd over verschillende zaken. En misschien is dat juist ook wel mooi, dat vrouwen de aandacht kunnen verdelen.

Om wel iets te veranderen zijn er drie groepen die elkaar tegemoet zouden moeten komen: mannen, vrouwen en de maatschappij of organisatie er omheen.”

Lees verder..
Bianca Verdegaal

Event coördinator bij werkgeversvereniging AWVN

“Ik ben van mening dat het belangrijk is dat er meer diversiteit in de top van een organisatie komt. Dat geeft een interessante wisselwerking. Verschillende mensen brengen verschillende waarden en normen bij elkaar. Het is belangrijk dat we openstaan voor andersdenkenden.

Maar ja, hoe krijgen we meer vrouwen in de top? Op zo’n congres denk ik ook wel eens “waar zijn de vrouwen?” Ik zie ze wel, maar ze zijn duidelijk nog in de minderheid. Misschien heeft het te maken met het feit dat vrouwen vaak te bescheiden zijn. Wat helpt is hardop tegen jezelf te zeggen: “Ik ben goed”. En tegen mijn team zeg ik regelmatig: “Blijf glimlachen, wat er ook gebeurt. Je krijgt namelijk altijd een glimlach terug en daar wordt iedereen blij van”.”

Lees verder..
Maria van der Heijden

Directeur-bestuurder van MVO Nederland. Lid van de Raad van Commissarissen van CONO Kaasmaker en de Rabobank.

“Om je doel te bereiken speelt kledingkeuze zeker een rol. Dat doe je vooral voor jezelf, je goed voelen en kleding dragen die versterkt wie je bent. Voor mij betekent dat kiezen voor kleur. Ik hou ervan om kleuren te dragen. Imago is toch een eerste indruk van je innerlijk, wie je bent, dat versterkt wordt door je performance. Authenticiteit vind ik daarin belangrijk. Blijf bij jezelf. Er zijn mensen die alleen of veel zwart dragen en dat komt niet altijd goed over. De inhoud van het verhaal strookt dan niet met de verpakking en dat leidt af.

Ik ben ervan overtuigd dat er langzamerhand verandering komt en dat er meer vrouwen aan de top komen. Maar het gaat wel erg langzaam. Vrouwen zouden zelf ook wat meer mogen opstaan.”

Lees verder..
Sandra Konings

Partner BDO Advisory - Cyber Security

Sandra heeft meer dan zestien jaar internationale ervaring als Chief Security Officer waarvan acht jaar in de financiële wereld en acht jaar bij ASML. Nu is zij leading partner van de Cybersecurity praktijk bij BDO. Daarnaast is ze medeoprichter en voorzitter van de Eindhoven Cyber Security Group en heeft ze de rol van voorzitter vervuld van het ISAC (Information Sharing and Analysis Centre) voor Nederlandse multinationals. Naar Amerikaans voorbeeld wordt daar gebouwd aan een kennisnetwerk op het gebied van integrale veiligheid, beveiliging, vitale infrastructuur en maatschappelijke veiligheid.

“Regelmatig spreek ik op (internationale) vakcongressen en zodra ik mijn confectiekleding verruil voor een SheSuit maatpak, word ik steevast benaderd door deelnemers aan het congres met de mededeling “I love your suit!”.

Mijn pakken van SheSuit stralen daadkracht, kwaliteit en vakbekwaamheid uit. Precies wat ik wil. De dagen dat ik op moet treden draag ik dan ook altijd een combinatie van SheSuit. Het geeft me kracht en helpt om kennis en kwaliteit uit te stralen.”

Lees verder..
Monic Bührs

Medeoprichter / directeur van In Touch women resource management BV en auteur van diverse management boeken

“Het is goed om te weten dat de hersenen altijd gelijk willen hebben. Als je iemand met een vale spijkerbroek en gympen ziet, dan denk je: “Dat zal wel niets zijn”. Vervolgens gaan je hersenen op zoek of dat klopt. Zegt die persoon dan ook iets wat niet zo ‘slim’ is, dan denk je: “Zie je wel, het is inderdaad niets”.

Maar draag je als vrouw een goed pak dan registreren de hersenen: “Zo dat is een pittige dame, daar heb ik rekening mee te houden”. De hersenen gaan weer op zoek of dit plaatje klopt. Verspreekt deze dame zich vervolgens, dan denken de hersenen nog steeds dat deze dame goed is. Zij kan zich een verspreking permitteren. Ze komt ermee weg.”

Lees verder..
Elisa de Groot

Medeoprichter / directeur van In Touch women resource management BV en auteur van diverse management boeken

“Het is belangrijk dat er meer vrouwen in de top van organisaties terecht komen. Daar wordt iedereen gelukkiger van, vrouwen en mannen. Op dit moment zijn de masculiene spelregels nog dominant. Om als vrouw carrière te kunnen maken moet je die spelregels leren (her)kennen en vooral ook het spel kunnen spelen.

Een van de manieren van beïnvloeden is het inzetten van ego-macht en daar zijn mannen over het algemeen wat beter in. Overigens is er niets mis met ego-macht: presteren, profileren, beetje bluffen, risico nemen, complimenten ontvangen, het podium pakken, zichtbaar zijn.

Belangrijk is dat daarnaast meer feminiene kwaliteiten in de top van een organisatie worden ontwikkeld en er andere vormen van macht worden ingezet: hulp vragen, bondgenootschappen aangaan, reflectie en zelfkennis, dienend leiderschap. Als er meer evenwicht is, is dat gewoon prettiger voor iedereen en vindt er een betere besluitvorming plaats. Uiteindelijk levert dat onder de streep, bedrijfseconomisch dus, gewoon meer op.”

Lees verder..
Mirella Visser

Ondernemer, auteur, commissaris

Mirella Visser is veel dingen tegelijk. Ze is oprichter van het Centre for Inclusive Leadership, waarin ze organisaties adviseert over nieuwe vormen van leiderschap, en schrijver van onder andere het boek ‘De zijderoute naar de top’. Maar ook adviseert ze de Europese Commissie over vrouwen in besluitvormende functies en is ze benoemd in de Commissie Europese Integratie van de Adviesraad Internationale Vraagstukken. Daarnaast heeft ze een aantal toezichthoudende en bestuursfuncties. 

“Op dit moment is er helaas veel te weinig vrouwelijk leiderschap in de wereld. En daarmee doen we onszelf te kort. Want 50% van de “werkkracht” maar vooral ook de “denkkracht” wordt niet volledig benut om onze wereld gestalte te geven. En dat is zonde. Het is belangrijk dat daarin een balans komt zodat er kwalitatief betere beslissingen worden genomen. Of het nu gaat over beslissingen in de politiek, op landelijk, Europees of wereldniveau, of om beslissingen bij bedrijven en organisaties.”

Lees verder..
Marieke van Zanten

KNO arts bij het Langeland Ziekenhuis in Den Haag - Secretaris Landelijke Vereniging van KNO Heelkunde en Heelkunde van het Hoofdhalsgebied

“Kleding is mijn hobby. Ik kan geïnspireerd raken door wat mensen dragen. Of dat nu het straatbeeld is, iets wat ik in tijdschriften lees of op TV zie. Ik denk niet dat kleding belangrijk is om mijn doel te bereiken, maar ik kan er gewoon heel gelukkig van worden. Het draagt bij aan een stukje identiteit, het geeft mij een bepaalde kleur.”

Lees verder..
Karen Verkerk

Notaris / Vennoot bij Dirkzwager Advocaten & Notarissen

“Ik zou een pleidooi willen houden voor diversiteit. We hebben in dat kader nog een wereld te winnen. Zeker in Nederland. Zo las ik in de krant, naar aanleiding voor de keuze van Theresa May als premier van het Verenigd Koninkrijk, dat het ook in Nederland de hoogste tijd wordt voor een vrouwelijke premier. Mee eens, dat had gewoon Neelie Kroes moeten zijn. Vervolgens wordt er dan een denigrerende opmerking geplaatst dat dat niet kan omdat vrouwen in Nederland parttime “baantjes” hebben, want vrouwen in Nederland combineren een baan met de zorg voor kinderen en het huishouden. Maar luister, dat is fantastisch dat vrouwen zoveel kunnen combineren. Dat moet gewaardeerd worden…

Ondernemingen zouden veel bewuster met diversiteit moeten omgaan. Want onbewust zit het in onze DNA.”

Zie dit stuitende filmpje “Men who dislike female leaders”

Lees verder..
Wendy Addison

Founder and owner of SpeakOut SpeakUp

Wendy Addison is the Founder and owner of SpeakOut SpeakUp, an organisation that shapes, builds and trains for cultures of courageous conversations that transform businesses, markets and society. Her experience and research is broad, covering organisational and behavioural change, corporate compliance procedures and policies and regulatory legislation. Additionally, Wendy is a lecturer at Surrey University and Warwick Business School in the United Kingdom.

“It is my goal to empower and train individuals to be able to engage in courageous conversations, to feel the emotions of fear and anxiety but to be able to act in spite of those feelings. Most of us are rightly appalled by domestic violence, child abuse, discrimination and unethical practices in business but feel disempowered to act. One of the key elements to interrupt and change these malpractices is the ability to engage in courageous conversations.”

Lees verder..
Frederike Siemens

Gynaecoloog bij het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft

“Ik houd wel van een geintje. Zo heb ik voor de Menstruatiepoli knalrode klompen aangeschaft. Daar krijg ik altijd leuke opmerkingen over.”

“Ik loop als arts in het ziekenhuis dagelijks in een wit pak.  De regels van het ziekenhuis zijn dat je, om hygiënische redenen, iedere dag een schoon pak aantrekt,  geen lange mouwen draagt en geen sieraden om hebt. Zo’n wit pak is niet zo charmant, al hoewel we nu wel getailleerde jassen voor vrouwen hebben. In mijn witte pak voel ik me wel anders; meer bewust van mijn professionaliteit en de voorbeeldrol die ik vervul.”

Lees verder..
Annelies van Susante

Strategisch Communicatieadviseur bij woningcorporatie Ymere

Annelies is een gepassioneerde vrouw met een opvallende carrière. Sinds kort is ze strategisch communicatieadviseur bij woningcorporatie Ymere. Daarvoor  was ze meer dan tien jaar werkzaam bij de Koninklijke Luchtmacht en is ze zelfs drie keer uitgezonden; twee keer naar Afghanistan, een keer naar Bosnië. Ze heeft daarvoor verschillende onderscheidingen ontvangen.

“Wat kleding betreft is het natuurlijk wel een groot verschil of je bij defensie werkt of in de burgermaatschappij. Bij de Luchtmacht draag je je uniform en hoefde ik nooit na te denken  over wat ik aan zou trekken. Nu is dat een ander verhaal en vind ik het heerlijk om met kleding te laten zien wie ik ben. Ik ben daarin vrij uitgesproken.”

Lees verder..
Ilse van Ravenstein

Algemeen Directeur Involve

“Mijn advies is: ‘Kleed je naar hoe je je voelt en wie je bent. Doe je dat niet, dan kom je ook niet écht over.’”

Ilse is Algemeen Directeur Involve, actief aandeelhouder bij Evolve en initiator en consultant bij Revolve www.involve.eu.

“Met deze bedrijven wil ik er aan bijdragen dat mensen op hun werk (nog meer) tot hun recht komen en beter in hun vel zitten. Dat is goed voor iedereen persoonlijk en voor de resultaten van de organisaties waar ze werken.

Wanneer ik bij klanten kom, trek ik kleding aan die bij mijn persoonlijkheid past. Tegelijkertijd hou ik rekening met de cultuur en bijvoorbeeld de huisstijl van de klant.”

Lees verder..
Rose Verdurmen

Director Continuous Improvement - Customer Experience - bij TNT Express

“TNT Express is een van de grootste express vervoerders in de wereld. Ik ben wereldwijd en cross-functioneel verantwoordelijk voor het oplossen van structurele problemen voor TNT’s grootste klanten.

Deze rol past goed bij mijn karakter: ik wil graag waarde toevoegen door processen steeds beter te maken, zodat de klant daar gelukkig van wordt.

Ook vind ik het belangrijk om voor de wereld iets te kunnen betekenen. Zo heb ik tussen 2009 – 2011 het partnership geleid tussen het World Food Programme van de Verenigde Naties en TNT.”

Lees verder..
Meiny Prins

Algemeen directeur Priva

Meiny is algemeen directeur Priva, een bedrijf dat klimaatsystemen ontwikkelt voor een duurzame energiehuishouding, voor leef- en werkomgeving. Daarnaast is Meiny Zakenvrouw van het Jaar 2009. Ze geeft veel lezingen en is sparringpartner van bewindslieden op het gebied van duurzaamheid, innovatie en internationalisering

“Met Priva willen we samen met onze internationale partners een serieuze bijdrage leveren aan wereldwijde oplossingen voor voedsel, water en energie om zo een betere leef – en werkomgeving te creëren.

Ik werk 70 uur in de week en heb geen tijd en zin om ook nog eens te shoppen. Van werken krijg ik energie, van winkelen niet. Bovendien ben ik lang en zijn bij de normale confectiematen de mouwen  altijd te kort, de jasjes te klein, om over broeklengtes nog maar niet te spreken.

Om mijn boodschap over te brengen sta ik sta regelmatig op een podium. Dan wil ik niet te chique en te afstandelijk overkomen, maar juist toegankelijk en toch ook verzorgd.

Bij mijn internationale reizen hou ik rekening met de cultuur en gewoontes van het land. Voor de zekerheid draag ik dan, met name op een podium, mijn “lange-billen-jasjes”. Die kunnen wereldwijd overal en dan ben ik netjes en op de juiste plekken bedekt.

Het is heerlijk als je je geen zorgen hoeft te maken over je kleding. Kleding die gewoon goed zit, waardoor ik mij kan concentreren op mijn werk en het overbrengen van mijn boodschap.”

Lees het hele interview inclusief reistips van Meiny...
Astrid Huitink-Jacobs

Directeur bij Van Lanschot Bankiers

“Kleding is een belangrijk onderdeel van mijn dagelijks leven. Mijn dag begint met het bepalen van mijn kleding. Ik kijk in mijn agenda en baseer mijn outfit op mijn gesprekspartner en/of de setting waar ik die dag ben.

Ik zoek een balans tussen een outfit die netjes is, maar die ook afwijkt van het gemiddelde. Ik moet het met plezier dragen en de kleuren en het draagcomfort moeten goed zijn. De eerste indruk wordt mede daardoor bepaald. Het voelt goed om er aandacht aan te besteden.

De kleding die ik door SheSuit heb laten maken, staat voor een specifiek moment in mijn werk of carrière. Het is veelal een beloning van mijzelf voor mijzelf, om wat ik heb bereikt of heb weten te bewerkstelligen. Ik vind het enorm spannend en leuk om te zien hoe er uit niets een exclusief pak ontstaat.

Ik krijg er ook ontzettend veel complimenten over! Soms ga ik laks met kleding om, maar op mijn SheSuit-pakken ben ik ontzettend zuinig. Alles is jarenlang draagbaar en gaat met wat simpele aanpassingen gemakkelijk met de huidige mode mee.”

Mariëlle Wiegmans

Associate Partner bij Crowe Horwath Foederer Corporate Finance

“Kleding draagt voor mij een deel van mijn persoonlijkheid uit, maar ik wil aan de aanschaf niet té veel tijd besteden. Een passende outfit vind ik een professionele uitstraling geven. Het zet je in je kracht en vergroot je gunfactor.

Daarbij zegt kleding veel over jezelf en is het een belangrijk onderdeel van de eerste indruk die je op anderen maakt. Ik heb liever een paar hele goede basisstukken in de kast, dan een hele kast vol met minder kwalitatieve stukken.

SheSuit maakt het mogelijk dat ik mijn eigen ideeën om kan zetten in een pak of jasje. Ik vind het leuk om mijn eigen stijl te hebben en dat mijn kledingstukken uniek zijn. Mijn kledingstijl beschrijf ik als sportief verzorgd, eigentijds en een tikkeltje stoer.

Het hele plaatje moet bij mij kloppen en ik wil gedurende de dag er niet meer over nadenken. Het belangrijkste aan kleding vind ik dat ik mijn eigen stijl behoud en me comfortabel en succesvol voel. SheSuit helpt mij daarbij.”

Hester Alberdingk Thijm

Directeur AkzoNobel Art Foundation

“Kleren maken de vrouw, meer nog dan de man. Kleding is dan ook heel belangrijk voor me. Het is een verlengde van mijn persoonlijkheid. Ik kijk naar stijl, kwaliteit en een goede pasvorm. Ik wil geen corporate identity, maar juist – in mijn geval – cultural identity.

Ik kies nooit voor middenklasse, het is start of top! Natuurlijk koop ik weleens confectiekleding, belangrijk is dat ik me hierin kan onderscheiden. Dit vormt een goede basis en dit combineer ik dan met een kleurrijk sieraad van een hedendaagse sieradenmaker.

Soms laat ik iets speciaals maken. Tailor Made staat voor persoonlijke service. Een eigen unieke outfit, gemaakt van luxe materialen en goede kwaliteit. Tailor made is one of a kind: en dat is al een kunst op zich!”

Petra van Hilst

Founder General Counsel Netherlands

“Uitstraling is belangrijk. Voor mij persoonlijk, maar vooral ook in de zakelijke setting waarin ik mij begeef als jurist en verbinder in de juridische sector. Kleding moet uitstralen wie ik ben en wat ik doe. Voor een afspraak of congres kies ik geregeld voor een passende outfit, een colbert met een pantalon of rok, maar een nette broek of rok met een mooie blouse en bijpassend vest vind ik – afhankelijk van de setting- ook al heel gekleed.

Het is belangrijk dat een kledingstuk goed past, aansluit en comfortabel zit. Wanneer kleding niet goed zit, zie je dat gegarandeerd terug in je houding en uitstraling.

Wanneer ik een presentatie geef, als moderator optreed of zakelijke gesprekken voer, wil ik me geen zorgen maken over mijn kleding of uiterlijk. Ik ben de deskundige, dát moet ik dan uitstralen. Persoonlijk advies bij het uitzoeken van de juiste zakelijke kleding vind ik essentieel en zeer belangrijk.

Het is prettig om van een deskundige advies te krijgen, zodat de kledingstukken mijn sterke kanten benadrukken. In de loop der jaren weet ik inmiddels welke merken geschikt zijn voor mij. Het concept van SheSuit spreekt me aan. Snel, efficiënt en persoonlijk advies: daar houd ik van!”

To add this image your a board, please login first.

To create a board, please login first.