Ecologisch

Ecologisch

Glocalization is de term die omschrijft hoe wij werken: Maak gebruik van de beste natuurlijke producten uit de hele wereld (Global) en verwerk en produceer lokaal (Local). Dat geldt voor ons en voor onze leveranciers.

Leveranciers

De beste schapen voor de super Merino wol leven namelijk in Australië en Nieuw-Zeeland en de prachtige Alpaca en Vicuña  wol komt uit Zuid – Amerika. Vooralsnog lopen zijderupsen niet warm voor een Noord-Europees klimaat en lopen de meeste Kasjmiergeiten in Mongolië of China rond.

Maar de duurzame en eerlijke verwerking van deze prachtige materialen vindt voornamelijk plaats in het Verenigd Koninkrijk. Dit land stond aan de bakermat van de ontwikkeling van het eeuwenoude ambacht van het spinnen tot het weven van deze luxe producten tot de kwalitatief meest hoogwaardige en stoffen.

Naast de erkende stofleveranciers die in het Verenigd Koninkrijk produceren  koopt SheSuit exclusieve stoffen in bij diverse andere global leveranciers die kunnen aantonen dat ze op duurzame wijze, met aandacht voor mens en milieu en conform internationale richtlijnen hun stoffen maken.

Een aantal van onze

PREFERRED SUPPLIERS
De planeet en circulaire economie

We zijn ons ervan bewust dat er niet genoeg schapen op deze planeet rondlopen om aan de huidige wolvraag te voldoen. Dat geldt voor meer producten zoals katoen en zijde. We zullen dus met elkaar op een slimmere manier met de beschikbare resources moeten omgaan willen we de planeet niet alleen maar verder uitbuiten maar ook weer iets kunnen teruggeven.

Een SheSuit is een verstandige investering. Er vindt geen verspilling van resources plaats. Bovendien zijn de couture stukken en gebruikte stoffen geschikt voor re-use en re-cyling. Tevens zijn wij altijd op zoek naar alternatieve stoffen en materialen die passen bij onze filosofie.

Graag verwijzen we in dit verband naar Léa Silk – de mooiste handgeweven zijde, die zonder schadelijke chemicaliën gekleurd is, lokaal kleinschalig geproduceerd wordt  en waarbij de opbrengsten naar de Stichting Ban Reng Khai gaan.

Meer informatie over LEA Silk (PDF)
Handgemaakt op Nederlandse Bodem

SheSuit heeft geen voorraden en koopt dus slechts in wat nodig is, wat de klant wenst. We produceren niets waar niet om gevraagd is.

Ook vindt alle productontwikkeling en productie in eigen huis plaats. Van het ontwerpen van de technische tekeningen, het maken van de patronen tot het knippen, verwerken en stikken van alle benodigde stoffen en materialen tot het unieke couturestuk gereed is.

Dat scheelt weer een hoop onnodig wereldwijde transport en afval.

Re-Use

Omdat wij alles zelf in huis maken weten we ook als geen ander hoe de kleding eventueel aan te passen is of onderdelen te vervangen zijn. Bij de naadtoeslagen houden wij bijvoorbeeld rekening met het feit dat vrouwen in gewicht kunnen aankomen of afvallen. Hey, what else is new?

Ook kan er een ongelukje zijn gebeurd of een bepaald onderdeel iets sneller zijn gaan slijten waardoor bijvoorbeeld een kraag of een mouw eigenlijk vervangen zou moeten worden. In veel gevallen is dit heel goed mogelijk en kunnen we een passende oplossing bieden.

Schroom in alle gevallen niet om contact met ons op te nemen om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Want het is zonde om na jaren plezier een jasje niet meer te dragen omdat het te krap of te wijd is of omdat er een scheurtje in de mouw zit.

Re-Cycle

Omdat wij voornamelijk met natuurlijk materialen werken  zoals 100% wol of 100% zijde, kunnen deze goed gerecycled worden. Mocht de kleding echt niet meer draagbaar zijn, geef het dan graag retour.

Wij kunnen de overige gebruikte materialen scheiden van de natuurlijk stoffen en deze ter recycling aanbieden.

To add this image your a board, please login first.

To create a board, please login first.